Pse PE Mbrojtura Film Lini ngjitës mbetje?

Çfarë është PE film mbrojtëse?

Pas çdo produkt është prodhuar dhe të përfunduar, disa paketimin e jashtme është e nevojshme për të parandaluar produktin nga të qenit objekt i ndonjë forcë të jashtme, duke rezultuar në disa veshin dhe humbje. Prandaj, predha mbrojtëse, filma mbrojtëse dhe produkte të tjera shpesh mund të shihet në jetë apo punë. film mbrojtëse është një prej tyre. produkte të ndryshme kërkojnë filma të ndryshme mbrojtëse për mbrojtjen, në varësi të materialit të produktit.

Në jetën tonë të përditshme, filmi më i zakonshëm mbrojtëse është asgjë, por të ushqimit film mbrojtëse dhe filmit lidhur mbrojtëse e produkteve elektronike, sot u përqëndrua në futjen e PE filmit mbrojtëse, e cila është një pjesë thelbësore e mbrojtjes së produkteve industriale. Në fakt, përdorimi i filmit PE mbrojtëse është më i gjerë, të tilla si industrinë e kompjuterëve në industrinë e hardware, panele diellore, qelqi, etj, industria Optoelectronics në bordin backlight, film të ftohtë të lehta, ekranin e telefonit celular, industrinë plastike në instrument, Bordet akrilik, etj, si dhe industrinë e shtypjes, tela dhe kabllo industrinë, industrinë elektronike dhe telefonit celular të industrisë dixhitale dhe kështu me radhë.

PE film mbrojtëse është bërë nga polietileni, por në varësi të dendësisë, ajo mund të ndahet në densitet të lartë polietileni film mbrojtëse, medium-densitet film polietileni, dhe densitet të ulët film polietileni. Kjo është struktura më e zakonshme organike. Kompleksi polimer është edhe materiali më i përdorur gjerësisht polimer sot. Ky lloj i filmit mbrojtëse ka avantazhet e veta, për shembull, ajo mund të mbrojë disa produkte nga të qenit i kontaminuar, veshur, etj në kohën e prodhimit ose përpunimit, dhe mund të mbrojë sipërfaqen origjinale qetë.

PE film mbrojtëse

PE aplikimet film mbrojtëse

Pse duhet të zgjidhni materialet e paketimit mall film mbrojtëse? Një nga vlera e rëndësishme e shtuar e paketimit të mallrave për të rritur vlerën e mallit është se mall do të paketohen në procesin e magazinimit, transportit dhe trajtimit të mallrave. Zgjedhja e materialeve të paketimit ka një shumë hapësirë. Në përgjithësi, ka letër, metal, druri, plastike, bastun prej palme kacavjerrëse, etj Midis tyre, plastike dhe metalike janë më të përdorur gjerësisht, dhe plastike dhe letër janë më të përshtatshëm. Prandaj, në industrinë e paketimit, si përfaqësues i materialeve plastike paketimit, film mbrojtëse është materiali më i përdorur gjerësisht dhe më i përshtatshëm paketimit në industrinë e paketimit mall.

Filmi mbrojtëse ka shumë materiale. Ka shumë lloje të produkteve me trashësi dhe viskozitet nën materialit. Përdoret zakonisht Materialet mbrojtëse film janë PE, PET, PVC, OPP, CPP, POF, Bopp, PC, etj Nuk është gjithmonë një produkt të përshtatshëm. Paketimi, dhe shumë lloje të filmit mbrojtëse janë përdorur shpesh në elektronikë, hapësirës ajrore dhe fusha të tjera të sofistikuara të teknologjisë së lartë. Tregtarët mund ta provoni dhe zgjidhni paketimin e duhur mbrojtëse film sipas karakteristikave dhe performancës së produkteve të tyre. Shumica e zejtarisë dhe mallra të përgjithshme janë film PE mbrojtëse, TV LCD, telefonat celularë dhe produkteve të tjera dixhitale të kërkojë një film PET mbrojtëse, dhe të zakonshëm paketimin dhe përdorimin e transportit shtrirje film.

Pse PE Mbrojtura Film Lini ngjitës mbetje?

1. Forca Peel ndryshon me kalimin e kohës

Pa marrë parasysh se sa e lartë sipërfaqe gloss, sipërfaqja e objektit është shpërndarë me shumë vrima të vogla që janë të vështirë për të parë me sy të lirë. Edhe pse ngjitëse presion të ndjeshme janë të ndër-lidhura, ata ende kanë disa deformim dhe rrjedhshmëri, sidomos ato që nuk janë të përfshirë në lidhjen kryq.

Me kalimin e kohës, presioni-ndjeshme ngjitës gradualisht depërton në boshllëk për të formuar një "spirancë." Përveç kësaj, kur filmi mbrojtëse pe është bashkangjitur, edhe pse presioni është relativisht e madhe, zona e kontaktit midis ngjitës presion të ndjeshme dhe sipërfaqja e materialit nuk është i madh, dhe zona e kontaktit gradualisht rritet me kalimin e kohës, dhe filmi pe mbrojtëse është e mbrojtur nga sipërfaqja të jetë i mbrojtur. Forca gjithashtu është rritur gradualisht. Të dy efekte të rrisë fuqinë zhvishem me kalimin e kohës.

2. Mekanizmi plakjen

Zinxhiri kryesore e presion të ndjeshme acrylate ngjitës është një zinxhir i ngopur, dhe është e vështirë për ngrohje të përgjithshme për të thyer zinxhirin kryesor. plakjes Mekanizmi është plakja kryesisht ultravjollcë dritë; plakjen e substratit është plakja kryesisht ultravjollcë dritë. Temperatura normale përdorimi ka efekt të vogël në performancën e saj të moshuar, por ndikimi i dritës ultravjollcë është më i madh. Megjithatë, nën efektet e dyfishtë të nxehtësisë dhe dritës ultravjollcë, ka një synergistic plakje efekt.

3. Mekanizmi ngjashme Compatibility

ngjitëse akrilik presion të ndjeshme janë materiale relativisht polare, dhe janë lehtësisht të pajtueshme me materiale polare si acrylics, poliestere, dhe polyurethanes, dhe është e vështirë për të hequr filmin pe mbrojtëse. Ndonjëherë molekula të vogla të cilat nuk janë të përfshirë në lidhjen kryq me ngjitjeve me presion kanë tendencë për të grumbulluar në sipërfaqe. Nëse ka një ndërveprim të madh në mes të materialit të mbrojtur sipërfaqe dhe këto molekula të vogla, molekula të vogla do të emigrojnë dhe të mbetet.


Ora Post: Apr-13-2018